Rólunk - Budavári Palotakoncert
 

Rólunk

A NYÁR EXKLUZÍV OPERETT-ÉLMÉNYE: BUDAVÁRI PALOTAKONCERT_EDV7073

 

Vadász Dániel és Nacsa Olivér 2013-ban azzal az a céllal hozták létre az első operett gálát a Várban, hogy a színházi évad nyári csöndjét megtörjék és az impozáns környezetnek köszönhetően a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a ma már hungarikumként jegyzett magyar operett műfaját. A magyar operett világmárka lett, ez a budapesti operett-fesztivál pedig nem csak új helyszínt ad a nyárra a műfajnak, hanem ennek első számú presztízs rendezvénye lehet a Budavári Palota Oroszlános udvarán, ahová Európa és a világ augusztusban kikapcsolódni jár. A terv célt ért, hiszen nem csak a helyszínen, de a televíziós közvetítésnek köszönhetően több százezren a képernyők előtt ülve is részesei lehetnek a nem mindennapi műsornak.

 

A producereknek nem titkolt célja volt hagyománnyá is tenni a Palotakoncertet. A Budapesti Operettszínház természetesen a kezdeményezés mellé állt és stratégiai és művészeti partnere lett a producereknek. Az operett műsor magas színvonaláról minden évben a színház legnagyobb sztárjai gondoskodnak..

 

A látványos, szabadtéri esten a legnépszerűbb operett-szerzők, elsősorban a magyar Lehár Ferenc és Kálmán Imre legismertebb melódiái csendülnek fel évről-évre a palota gyönyörű miliőjében, bécsi és budapesti hangulatban. A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik még egyedibbé. A szabadtéri gálaest izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával garantáltan a budapesti nyár meghatározó színfoltja évek óta. Ennek pedig nem csak mi magyarok örülhetünk, hanem évről évre több száz nézőt csábít ide külföldről is.

 

A szuperprodukcióra magas színvonalú színpad-, hang-, és fénytechnikával készülnek minden évben a rendezők, a művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László dirigálásában és a 20 fős Balettkar is közreműködik. Az élő szimfonikus zenekari közreműködésnek, nagy tánckarnak és a magas színvonalú technikának köszönhetően ez a rendezvény tökéletes lehetőséget biztosít arra, ami a rendezők célja volt: több millió emberhez eljuttatni a magyar operett műfaji szépségét.

 

Legyen részese Ön is az élménynek!