Rólunk - Budavári Palotakoncert
 

Rólunk

A NYÁR EXKLUZÍV OPERETT-ÉLMÉNYE: BUDAVÁRI PALOTAKONCERT_EDV7073

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel idén is két alkalommal – augusztus 4-én és 5-én.

Büszkén mondhatjuk, hogy a tavalyi Budavári Palotakoncert is óriási siker volt! A megkezdett hagyomány folytatódik, augusztus 4-én és 5-én ismét dalba és fényárba borul a Budai Vár Oroszlános udvara. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál és megannyi nagyszerű zeneszerző legendás műve csendül majd fel impozáns környezetben, a Budapesti Operettszínház legnagyobb sztárjainak, na és a gála szervezőinek köszönhetően.

A Budavári Palotakoncert két producere, Vadász Dániel és Nacsa Olivér 2013-ban azzal az a céllal hozta létre az első operett-gálát az Oroszlános udvaron, hogy a színházi évad nyári csöndjét megtörjék és az impozáns környezetben a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a ma már hungarikumként jegyzett magyar operett műfaját, mely világmárka lett.

A tavalyi telt házas, tomboló siker is bizonyította, a budapesti operett-fesztivál nem csak új helyszínt ad a nyárra a műfajnak, hanem ennek első számú presztízsrendezvénye lesz a következő években a Palota legszebb udvarán, ahová Európa és a világ augusztusban kikapcsolódni jár. A terv célt ért, hiszen nem csak a helyszínen de a televíziós közvetítésnek köszönhetően több millióan a képernyők előtt ülve is részesei lehettek a nem mindennapi műsornak.

A hagyományteremtő szándékkal indult előadás 2017-ben is folytatódik: Nacsa Olivér örömmel jelentette be, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is két alkalommal, augusztus 4-én és 5-én kerül sor a nyár exkluzív szabadtéri koncertjére. Hozzátette, a Budapesti Operettszínház most is az előadások kiemelt partnere. A műsor magas színvonaláról ezúttal is a teátrum legnagyobb sztárjai gondoskodnak majd.

A Budavári Palotakoncert rendezője, Kerényi Miklós Gábor – KERO® örömét fejezte ki, hogy a már hungarikum címet kapott magyar operett műfaja újabb lendületet kap a kezdeményezés által, ugyanis egy nemzeti intézmény és egy magáncég példás összefogásáról van szó. Reményei szerint az idei program is bizonyítja, hogy Magyarország operett-nagyhatalom, a legizgalmasabban és legszívhezszólóbban mi mutatjuk be Kálmán, Lehár, Ábrahám, Huszka és a többiek darabjainak nagy sikerszámait.

A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik még egyedibbé, a szuperprodukcióra magas színvonalú színpad-, hang- és fénytechnikával készülnek a rendezők. A művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László dirigálásában, és 20 fős Balettkar is közreműködik. A szabadtéri gálaest izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával garantáltan a budapesti nyár meghatározó színfoltja lesz idén is.

A műsorban lesznek az előre meghirdetetteken kívül meglepetés-számok is.  A nyári időszakban a budavári az egyetlen olyan helyszín, ahol a hazai operett-játszás leghíresebb előadói, a Budapesti Operettszínház sztárjai egyszerre lesznek láthatók, hallhatók.

Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház direktora, a Budavári Palotakoncert rendezője, Nacsa Olivér és Vadász Dániel producer-ötletgazdák egyöntetűen vallják, hogy a Budavári Palotakoncerttel “brand” született, mely évről évre csak erősödik, s még sikeresebbé teszi a hungarikum értékű magyar operett műfaját.

Legyenek ennek Önök is részesei! Ne hagyják ki a nyár exkluzív szabadtéri koncertjét e csodálatos környezetben! Operett Gála a Budai Vár Oroszlános Udvarában 2017-ben is – augusztus 4-5-én!

Szeretettel várunk mindenkit!

JEGYÉRTÉKESÍTÉS ÉS INFORMÁCIÓ:

A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN,
AZ INTERTICKET ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN,

VALAMINT ONLINE A JEGY.HU
WEBOLDALON
SZABÁLYZAT ESŐNAP